Κατερίνα Τσομή

Κατερίνα Τσομή – Παιγνιοθεραπεύτρια

Η Κατερίνα Τσομή ξεκίνησε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου απέκτησε πτυχίο Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον της για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου την οδήγησε στο Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS όπου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Strathclyde στη Σκωτία, απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Pg. Diploma στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Κατόπιν, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Γαλλία και στην Αγγλία όπου εκπαιδεύτηκε στην Παιγνιοθεραπεία και απέκτησε επιπλέον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Pg. Diploma in Playtherapy (Παιγνιοθεραπεία) απο το Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University στη Μεγάλη Βρετανία. Οι συνεχείς εκπαιδεύσεις και επιμορφώσεις της περιλαμβάνουν ακόμα: εκπαίδευση στην ενίσχυση του συναισθηματικού δεσμού ανάμεσα σε νέες μητέρες και βρέφη, ενίσχυση της σχέσης γονέα και παιδιού μέσω του παιχνιδιού (filial play coaching and mentoring) και εκπαίδευση στην εποπτεία παιγνιοθεραπευτών και θεραπευτών μέσω τέχνης.

Η επαγγελματική της εμπειρία στο χώρο της παιγνιοθεραπείας αλλά και γενικότερα της ψυχικής υγείας είναι πολύπλευρη. Διεξάγει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με παιδιά και εφήβους 3 έως 15 ετών, που εμφανίζουν μια πληθώρα συναισθηματικών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς. Ακόμα συνεργάζεται με κέντρα λογοθεραπείας και ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και με το ΚΑΑΠΒ Βούλας. Έχει συντονίσει ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών και έχει διεξάγει σεμινάρια παιγνιοθεραπείας σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και λογοθεραπευτές. Επιπλέον, μέσα στο τελευταίο έτος, συντόνισε θεραπευτικές ομάδες παιγνιοθεραπείας για ενήλικες και πρόσφερε συνεδρίες εποπτείας σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που δουλεύουν με παιδιά και εφήβους.

Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTI (Play Therapy International) και του Βρετανικού Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTUK (Play Therapy United Kingdom).

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someoneShare on LinkedInShare on TumblrShare on StumbleUponShare on Reddit