Σεμινάρια για νέους γονείς

Σεμινάρια για νέους γονείς

Ο γονεϊκός ρόλος είναι ένας από τους σημαντικότερους αλλά και πιο δύσκολους ρόλους που καλείται ένας άνθρωπος να παίξει στη ζωή του. Ιδιαίτερα στη σημερινή κοινωνία όπου τα νέα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί από την ευρύτερη οικογένεια, όσοι γίνονται για πρώτη φορά γονείς δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του ρόλου τους και διακατέχονται από αισθήματα αγωνίας και άγχους κυρίως σχετικά με την ψυχοσυναισθηματική φροντίδα των παιδιών τους.
Τα σεμινάρια για νέους γονείς δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις απορίες και τα άγχη των σημερινών γονιών. Είναι μια σειρά σεμιναριακών συναντήσεων με σκοπό να ενημερώσουν τους γονείς σχετικά με τα πιο πρόσφατα ευρήματα της αναπτυξιακής ψυχολογίας και της νευροφυσιολογίας και πως αυτά μπορούν να μεταφραστούν σε χρήσιμες πρακτικές καθημερινές συμβουλές που θα λύσουν τα χέρια των γονιών με τρόπο ασφαλή και συμβατό με την παιδική ψυχολογία.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:
Ήρεμος ύπνος
Άσχημες συμπεριφορές και η αντιμετώπισή τους
Όταν το μικρό παιδί κλαίει
Η τέχνη της πειθαρχίας
Η χημεία της αγάπης
Παιχνίδι: μια παραμελημένη ανάγκη
Προάγοντας την κοινωνική ευφυΐα του παιδιού
Η σημασία της φροντίδας των αναγκών του γονιού

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους που πρόκειται να γίνουν σύντομα γονείς για πρώτη φορά, σε νέους γονείς που προσπαθούν να εξοικειωθούν με το ρόλο τους αλλά και σε οποιονδήποτε γονιό επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού του και τον πολύ σημαντικό του ρόλο σε αυτή.

Η έναρξη των σεμιναρίων θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάρτιο. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων. Τα σεμινάρια θα γίνονται κάθε δύο εβδομάδες (Σάββατο 11:00 με 13:00) και το κόστος είναι 30 ευρώ ανά σεμινάριο.

Συντονίζουν οι:
Κατερίνα Τσομή, σύμβουλος ψυχικής υγείας και παιγνιοθεραπεύτρια,
Δημήτρης Νιδριωτάκης, σύμβουλος ψυχικής υγείας.
Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα ή mail : 6942617005 ή katerinatsomi@gmail.com (Κατερίνα Τσομή) και 6972264822 ή dinidriotakis@gmail.com (Δημήτρης Νιδριωτάκης).