Ομάδα Εγκύων

Ομάδα Εγκύων

Εγκυμοσύνη…Μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Μια περίοδος που οι περισσότερες γυναίκες περιμένουν να είναι γαλήνια και ίσως ιδανική, εν αναμονή του μωρού που έχουν ποθήσει και ονειρευτεί. Είναι όμως έτσι;
Η εγκυμοσύνη έχει χαρακτηριστεί ως η δεύτερη εφηβεία στη ζωή της γυναίκας. Εκείνη βλέπει το σώμα της να αλλάζει, να στρογγυλεύει καθημερινά ενώ οι ορμόνες της προκαλούν πολλές και ποικίλες αισθήσεις και συναισθήματα σε καθημερινή βάση. Όπως τότε…στην πρώτη εφηβεία! Επιπλέον η γυναίκα απο τη μια έρχεται αντιμέτωπη με νέες ευθύνες και ισως ένα νέο ρόλο στη ζωή(αν αυτό είναι το πρώτο της παιδί), από την άλλη οι περισσότεροι γύρω της της συμπεριφέρονται σαν ένα πλάσμα αδύναμο το οποίο χρειάζεται τη δική τους καθοδήγηση και παρέμβαση.
Η μέλλουσα μητέρα διακατέχεται απο πολλά άγχη και απορίες τόσο για την εγκυμοσύνη της και πώς αυτή ήδη επηρεάζει τη ζωή και τις σχέσεις της όσο και για τη νέα σχέση που θα κληθεί να δημιουργήσει σε λίγους μήνες με το νέο μέλος της οικογένειάς της. Τα συναισθήματα είναι πολλά, οι ερωτήσεις άπειρες και οι απαντήσεις αφηρημένες και συχνά δίχως ουσιαστική κατανόηση.
Η ομάδα εγκύων έρχεται να καλύψει αυτές τις απορίες, να αγκαλιάσει τα ποικίλα συναισθήματα και να προσφέρει στην κάθε έγκυο ένα χώρο όπου να μπορεί να συζητά ελεύθερα ό,τι την απασχολεί παρέα με άλλες γυναίκες που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με την ίδια. Οι γυναίκες θα μπορούν να συζητήσουν και να λάβουν πληροφορίες , να γελάσουν με τα ποικίλα ταμπού της εγκυμοσύνης αλλά και να διασκεδάσουν τους φόβους και τις αγωνίες τους.
Την ομάδα συντονίζει η σύμβουλος ψυχικής υγείας και παιγνιοθεραπεύτρια Κατερίνα Τσομή. Η συντονίστρια ήταν πρόσφατα έγκυος και τώρα νέα μαμά….!

Χρόνος και διάρκεια: 2 ώρες μια φορά την εβδομάδα
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ η συνάντηση
Έναρξη: Οκτώβριος 2014
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο : 6942 617005 ή με e-mail στα katerinatsomi@gmail.com και ktsomi@stirizo.gr.