ΕΛ.ΑΣ: Αυξάνονται τα ποσοστά των επίδοξων αυτόχειρων λόγω κρίσης

ΕΛ.ΑΣ: Αυξάνονται τα ποσοστά των επίδοξων αυτόχειρων λόγω κρίσης

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της οικονομικής κρίσης το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα ποσοστά εκείνων που επιλέγουν να καταφύγουν στην αυτοκτονία και προαναγγέλουν την πρόθεσή τους στο Διαδίκτυο.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2010, το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ απέτρεψε τις αυτοκτονίες έξι ανηλίκων – ηλικίας κάτω των 17 ετών -, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν άνεργοι και αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ οι άλλοι δύο είχαν προβλήματα ερωτικής φύσεως.

Οι επίδοξοι αυτόχειρες, σε διαφορετικούς χρόνους και τόπους, είτε συνομιλούσαν σε chatrooms, είτε ανέγραφαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – forum την πρόθεση τους να αυτοκτονήσουν, καθώς αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω διαφόρων καταστάσεων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανήλικους, στο πλαίσιο της προληπτικής έρευνας στο Διαδίκτυο, ανέλυσαν τα ψηφιακά τους ίχνη και αφού βρήκαν τα στοιχεία τους και την κατοικία τους, ενημέρωσαν τους οικείους τους καθώς και ψυχολόγους, προκειμένου να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Σε μια περίπτωση, οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν το άτομο λίγο πριν θέσει τέλος στη ζωή του. Το παιδί έπαθε σοβαρή ψυχολογική κρίση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε Κρατικό Νοσοκομείο ψυχικών νοσημάτων, για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Άλλο άτομο μετά την ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματος απόγνωσης, εγκατέλειψε την οικία του προς άγνωστη κατεύθυνση, όπου μόλις εντοπίσθηκε, αποκάλυψε ότι ο λόγος της φυγής του ήταν για να βρει ανώδυνο και ασφαλή τρόπο αυτοκτονίας.

Για όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Πηγή: Νewstime – 8/6/10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *