Σε κατάθλιψη οδηγεί η οικονομική κρίση

Σε κατάθλιψη οδηγεί η οικονομική κρίση

Αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης ειναι πολυ πιθανό να καταγραφούν στη χώρα μας καθώς η οικονομική κρίση όλο και περσσότερο πλήττει πολλές πτυχές της καθημερινότητας.Το παράδειγμα του Χόνγκ-Κόνγκ “ειναι χαρακτηριστικό.

Το 12% του ενήλικου πληθυσμού του Χονγκ Κονγκ υποφέρει από ήπια η πιο σοβαρή κατάθλιψη λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2008 καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση πλήττει την πλούσια πόλη των 7 εκατομμυρίων κατοίκων, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δόθηκε πρόσφαταστην δημοσιότητα.

Το 12% του ενήλικου πληθυσμού της πόλης υποφέρει τώρα από ήπια ή πιο σοβαρή κατάθλιψη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Χονγκ Κονγκ για μελέτες στην Ασία και τον Ειρηνικό, το οποίο χρησιμοποίησε δείγμα 2,000 ατόμων για την σφυγμομέτρηση αυτή.

Το ποσοστό αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο σε επτά χρόνια και μια σημαντική αύξηση στο 8,8 που είχε καταγραφεί το 2008, και στο 8,3 που είχε καταγραφεί το 2007, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Το Χονγκ Κονγκ έχει πληγεί σοβαρά από την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει τον διπλασιασμό της ανεργίας στην πόλη αυτή και σοβαρές διακυμάνσεις στις τιμές των ακινήτων και των μετοχών την περασμένη χρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *